• Výnimky z testovania

          • Učitelia aj ostatní zamestnanci škôl (a aj iní pracujúci), ktorí majú 2 týždne po druhej dávke očkovania mRNA vakcínou (Pfizer, Moderna) alebo 4 týždne po prvej dávke vektorovej vakcíny (Astra Zeneca) sa nebudú musieť testovať.

            Viac tu: https://bit.ly/3aff0oC

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny trvajú od 1. apríla 2021 (štvrtok) do 6. apríla 2021 (utorok).

            Nástup do školy 7. apríla 2021 (streda).

          • Usmernenie MŠVVaŠ SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            preposielame pokyny k nástupu žiakov do školy po jesenných prázdninách 3.11.2020.

            1. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vydalo Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 693/2020.

            2. Rodič žiaka ZŠ predloží po testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do školy 17778_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_platne_od_02.novembra_2020.pdf                                                Tí, ktorí si ich nevedia doma vytlačiť, môžu ich vypísať pri vstupe do školy, kde budú pripravené. Upozorňujeme, že predošlé tlačivá sú od 2.11.2020 neplatné.
            3. Zamestnanci  ZŠ predložia zamestnávateľovi po testovaní pri prvom nástupe do zamestnania certifikát o negatívnom výsledku testu.
            4. Prezenčnej formy vyučovania sa  nemôžu zúčastňovať:

              • Žiaci prvého stupňa, ktorí žijú v spoločnej domácnosti s osobou pozitívne testovanou na Covid – 19.
              • Žiaci prvého stupňa, ktorí majú nad 10 rokov /narodení  do 1.11. 2010/ a nepreukážu sa  negatívnym výsledkom RT – PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.
              • Žiaci prvého stupňa, ktorí majú nad 10 rokov /narodení  do 1.11. 2010/ a boli pozitívne  testovaní. Pri návrate do školy sa preukážu lekárskym potvrdením.

            Spracované z legislatívnych zdrojov aktuálnych k 02.11.2020

          • Organizačné pokyny od 26. októbra 2020

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            na základe Rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 23.10.2020 sa s účinnosťou od  26. októbra 2020 do odvolania pokračuje vo vyučovaní prezenčnou formou pre 1. - 4. ročník, zatiaľ v nezmenenom režime. Taktiež bude v prevádzke aj Školský klub deti.

             

            Zároveň upozorňujeme, že jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra (piatok) a 2. novembra (pondelok), 6. novembra (piatok) a 9. novembra (pondelok) 2020.

             

            O prípadných zmenách vás budeme včas informovať.

             

          • Opatrenia platné od 12. októbra 2020

          • Vážení rodičia,

            Na základe zasadnutia krízového štábu a rozhodnutia ministra školstva o opatreniach pre školy z 12.10.2020 Vám týmto oznamujeme, že na základných školách

            • naďalej pokračuje prezenčná forma vyučovania,
            • aj na 1. stupni ZŠ je nosenie rúšok povinné (dieťa má mať minimálne 1 rezervné rúško),
            • po vyučovaní sa nebudú organizovať žiadne aktivity
            • zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) pisomne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf
            • pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast
            • ak žiak v priebehu vyučovania bude vykazovať niektorý z možných príznakov ochorenia, bude umiestnený do izolačnej miestnosti. Škola následne kontaktuje zákonného zástupcu, ktorý je povinný v čo najkratšej dobe dieťa zo školy vyzdvihnúť.
            • V školskom roku 2020/2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity podľa 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä

              1. výlety a exkurzie,
              2. športové výcviky a školské športové súťaže,
              3. pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode,
              4. kurzy na ochranu života a zdravia,
              5. kurzy pohybových aktivít v prírode,
              6. saunovanie,
              7. dni otvorených dverí do termínu skončenia výnimočného stavu, núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie.

             

            Nakoľko je vstup cudzím osobám do priestorov školy možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby, prosíme rodičov, aby nevstupovali do budovy školy pri výbere svojich deti z vyučovacieho procesu alebo ŠKD a na komunikáciu používali telefonické kontakty s pedagogickými zamestnancami, príp. e-mail, ...

             

          • Usmernenie - dochádzka

          • Vážení rodičia,

            naďalej platí, že žiak po každom prerušení dochádzky do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie, ktoré si môžete stiahnuť TU. Vyhlásenie musí byť podpísané zákonným zástupcom.

          • Oznam pre rodičov žiakov nastupujúcich do školy od 01.06.2020

          • Vážení rodičia,

             

            dovoľujeme si Vás informovať o spôsobe nástupu žiakov do školy od 01.06.2020 a o nariadeniach, ktoré vyplývajú z rozhodnutia ministerstva školstva a v sú v súlade s opatrením ÚVZ SR.

             

            Príchod žiakov do školy je možný medzi 07:00 – 08:00 hod. Pri vstupe im bude aplikovaná dezinfekcia a meraná teplota. Zákonný zástupca pri prvom nástupe do školy predloží písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Toto vyhlásenie si môžete stiahnuť na https://www.minedu.sk/data/att/16397.pdf , alebo v prílohe, pohodlne vypísať a vytlačiť doma. Ak nemáte možnosť vytlačiť si vyhlásenie, dostanete ho pri vchode do školy. (Doniesť si svoje pero.)U

            UPOZORNENIE: Nie je potrebné potvrdenie od lekára.

             

            Zákonný zástupca (po odmeraní teploty žiaka) odovzdá službukonajúcemu pedagogickému alebo nepedagogickému zamestnancovi vyplnené vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa. 

            Vyučovanie bude v čase od 08:00 do 11:40 hod. ŠKD bude v prevádzke do 16:00 hod.

            Z pokynov organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania vyplýva pre zákonných zástupcov nasledovné:

            Zákonný zástupca:

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Vedenie školy

             

          • Príloha - Vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa

          • Základná škola, Perín 145, 044 74 Perín-Chym


            Vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa
            pre základnú školu

             

             

                  Vyhlasujem, že dieťa ...........................................................................................................................................

            bytom v ............................................................................ neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny

            úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

                 Nie je mi známe, že by dieťa, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli          v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

                 Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            V .......................................... dňa ............................................

             

            Meno a priezvisko zák. zástupcu: ....................................................................

            Adresa zákonného zástupcu:       ....................................................................

            Telefón zákonného zástupcu:      ....................................................................

            Podpis zákonného zástupcu:      ....................................................................

             

          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Vážení rodičia, 

             

            zápis do 1.ročníka sa uskutoční v termíne od 15. apríla do 30. apríla 2020 elektronickou formou bez osobnej prítomnosti detí. Žiadame preto rodičov, aby v tomto termíne vyplnili elektronickú prihlášku.  Zákonní zástupcovia môžu tiež použiť formulár školy  a odošlú ho základnej škole (mail, pošta). Rodičia, ktorí nemajú možnosť elektronického prihlásenia, môžu svoje dieťa zapísať do 1. ročníka osobne dňa 24.apríla 2020 v čase od 14.00 do 16.00 hod. pri dodržaní hygienicko-epidemiologických opatrení. Je potrebné so sebou doniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz. V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte riaditeľstvo školy mailom alebo telefonicky.

             

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. 

             

            Ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. 

             

            Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

             

             



          • Hovorme o jedle - 1. deň

          • Pondelok 16.10.2017

            Témou dňa bol "Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky". Žiaci sa oboznámili s tým, ako vzniká chlieb od zasadenia zrniečka až po jeho konzumáciu. Prváci a druháci si vyskúšali vyrobiť svoje vlastné rohlíky - zamiesiť cesto, vytvarovať rohlíky a po vykysnutí im ich tety kuchárky upiekli. Tretiaci a štvrtáci sa oboznámili s rôznymi druhmi cestovín a zasúťažili si. V ŠKD si vyrobili zemiakové lupienky.

          • Hovorme o jedle

          • Vážení rodičia,

            naša škola sa zapojila do projektu "Hovorme o jedle". Aktivity prebehli v termíne od 16. októbra do 20. októbra 2017. 

          • Pozvánka

          • Milí rodičia,
            srdečne Vás pozývame na „Vianočnú besiedku“, ktorá sa uskutoční v piatok 09.12.2016 o 16,00 hod. v sále Kultúrneho domu v Períne.

          • Pozvánka

          • Milí rodičia,
            srdečne Vás pozývame na „Pernikáreň“, ktorá sa uskutoční v piatok 16.12.2016 o 16,00 hod. v sále Kultúrneho domu v Períne.