• Týždeň zdravej výživy

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do projektu "Týždeň zdravej výživy", ktorý sa uskutoční v termíne od 17. októbra - 21. októbra 2022.

             

            Vyhlásené denné témy

            Prosíme Vás, aby ste podľa zváženia prispeli k daným témam nejakou surovinou (napr. zelenina, ovocie, cestoviny, syr, ...) v ten deň, podľa danej témy.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            slávnostné otvorenie školského roka 2022/23 bude 5. septembra 2022 (pondelok) o 8.30 hod. na školskom dvore, v prípade nepriaznivého počasia v budove školy (cvičebňa - 3.podlažie). Po úvodnom privítaní sa žiaci spolu s triednymi učiteľmi presunú do svojich tried. Po odovzdaní organizačných pokynov žiaci odchádzajú domov. Je potrebné, aby zákonný zástupca žiaka vyplnil a odovzdal Vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronicky cez Edupage alebo písomne (formulár nájdete nižšie).  Školská jedáleň a školský klub detí budú pre žiakov otvorené od 6. septembra (utorok).

            vyhlasenie_bezpriznakovost.pdf

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia našich budúcich prvákov,

             

            srdečne vás pozývame na zápis žiakov do prvého ročníka, ktorý sa uskutoční 19. apríla 2022. Pred samotným zápisom je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku                                                                          

            V utorok 19.4.2022 od 09:00 do 16:00 hod. sa uskutoční zápis v budove našej školy, na ktorom vaše prihlášky už len podpíšete. Na zápis je potrebné prísť aj s dieťaťom.

             

            Na zápis si prosím doneste:

            - občianske preukazy,

            - rodný list dieťaťa.

            Na prihláške a prehlásení o písomnostiach sú potrebné podpisy oboch zákonných zástupcov. Čestné prehlásenie vypĺňa len ten zákonný zástupca, ktorý nevie získať druhý podpis zo závažných dôvodov.

             

            V prípade, že sa v danom termíne zápisu nemôžete zúčastniť, dohodnite si s nami náhradný termín.

             

            Tešíme sa na stretnutie 

             

             

          • ŠKOLSKÝ SEMAFOR aktualizácie k 4. 2. 2022

          • Karanténa

            Čo je karanténa? Karanténa je pre osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jej testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov.

            Trvanie: 5 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov.

            Koniec karantény: a) pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch,

                                            b) v prípade príznakov je potrebné kontaktovať lekára.

            Po ukončení karantény tieto osoby musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 (deti môžu mať rúška).

            Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení karantény.

             Pri návrate do školy  sa nevyžaduje potvrdenie o ukončení karantény od lekára, rodič predloží iba „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (ak neprítomnosť trvala max. 5 vyučovacích dní).

            Ak žiak vynechal viac ako 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú), predloží:

            • písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti,
            • potvrdenie od lekára.

             

          • Polročné prázdniny

          • Polročné prázdniny budú v piatok 4. februára 2022. Nástup do školy je v pondelok 7. februára 2022. Žiaci pri nástupe do školy predkladajú Vyhlásenie o bezpríznakovosti cez EDUPAGE alebo v tlačenej podobe.

          • Riaditeľské voľno

          •      Riaditeľstvo Základnej školy v Períne-Chyme oznamuje rodičom, že v piatok 21. januára 2022 bude riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov - prerušenie distribúcie elektriny na odbernom mieste Perín 145.

            Z tohto dôvodu bude zatvorená škola, nebude fungovať ŠKD ani jedáleň.

             

          • Základné informácie k návratu do škôl

          • V súvislosti s otváraním škôl a školských zariadení odo dňa 10. januára 2022 Vás chceme informovať, že základné školy budú fungovať naďalej podľa manuálu ŠKOLSKÝ SEMAFOR verzia 1.6.

            Školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 6 a § 33 ods. 12 školského zákona a krúžková činnosť sa vo všetkých školách a školských zariadeniach neuskutočňujú, avšak na základe uznesenia vlády zo dňa 7. januára 2022 bude v najbližších dňoch prijatá zmena nového COVID Automatu, od ktorého sa bude ďalej odvíjať aktualizácia manuálu ŠKOLSKÝ SEMAFOR. Ten bude upravovať režim vyššie uvedených aktivít, vrátane krúžkovej činnosti.

            Pri návrate do škôl žiaci musia predložiť "Vyhlásenie o bezpríznakovosti" (možnosť poslať cez Edupage alebo v tlačenej podobe)

            Pred návratom dô škôl sa dôrazne odporúča testovanie žiakov. Rodičia žiakov, ktorí si prevzali sady testov na domáce samotestovanie sú povinní škole hlásiť vykonanie testu!

          • Vianočné prianie

          • Vianoce krásne a čisté ako sneh,

             na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.

             Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,

             všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.

             Nielen na Vianoce a na Nový rok,

             ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.  

            Tieto balíčky s vlastnoručne urobenými darčekami a medovníčkami urobili naši žiaci pre svojich rodičov.

          • Matematická súťaž - Pytagoriáda

          •    Dňa 08.12.2021 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili školského kola matematickej súťaže Pytagoriáda v kategórií - P3 a P4. 

               Úspešnými riešiteľkami sa stali - Timea SimanováNelly Tilimonová, ktoré postupujú do okresného kola.

             

            Blahoželáme.

          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

          • Keďže došlo k vyhláseniu núdzového stavu a tzv. lockdownu, pripomíname niektoré opatrenia zo Školského semaforu:

          • - Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty

            - V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič: kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu. 

            Žiacz triedy, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, idú do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku karantény, pokiaľ  neprejavujú príznaky ochorenia). Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole cez edupage, alebo napísaním oznamu triednej učiteľke.

            - krúžková činnosť sa nerealizuje do 7. januára 2022.

            - Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

            - Rodič predkladá pri nástupe do školy na začiatku školského roka a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            - Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            - Neospravedlnená neprítomnosť môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka alebo podozrenie za zanedbávania zdravotnej starostlivosti o dieťa/žiaka preskúmava na podnet školy miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Ak sa žiak  nezúčastní  vzdelávania  z akýchkoľvek  dôvodov,  napr.  aj  z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje  sa  to za ospravedlnenú  neprítomnosť;

            - Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            - Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka/zamestnanca, zostáva v karanténe len tento žiak/zamestnanec. Trieda žiaka pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Pokiaľ rodič pošle do školy žiaka, ktorý má byť v karanténe, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa § 56 ods. 1 písm. k) zákona č. 355/2007

            Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý rieši regionálny úrad verejného zdravotníctva.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19.

            Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka všeobecnému lekárovi pre deti a dorast, ktorý na jeho karanténu dohliada.

             

            Presné znenie rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu s účinnosťou od 29. 11. 2021 si môžete prečítať tu -  21290.pdf (minedu.sk)

          • Informatická súťaž - iBobor

          • Dňa 9.11.2021 sa žiaci 2. a 3. ročníka zúčastnili hlavného kola informatickej súťaže iBobor v kategórií - Drobec a 12.11.2021 žiaci 4. ročníka v kategórií - Bobrík. Úspešnými riešiteľmi sa stali - Timea SimanováŠimon Trembecký. 

            Blahoželáme.

          • Preberanie antigénových samotestov

          • 3. balenie antigénových samotestov

            si môžu zákonní zástupcovia, ktorí o testy prejavili záujem, vyzdvihnúť zajtra 16.11.2021 od 7,30 - 16,15 h. Pred vstupom do budovy, prosím vyplniť cez EDUPAGE Vyhlásenie o bezpríznakovosti pre rodiča alebo vypísať priamo na mieste.

          • Oznam

          • Oznamujem rodičom, že žiaci II. a III. triedy majú v pondelok a utorok riaditeľské voľno. 

          • Zber papiera

          • Spoločnosť KOSIT a.s. vyhlásila zber papiera, ktorý je sprevádzaný atraktívnou súťažou o finančné ceny. Preto sa aj naša ZŠ zapojila do tohto projektu.

            Chceli by sme v spolupráci s Vašou pomocou nazbierať čo najviac papiera.  

            Zviazaný papier (nie kartóny) môžete nosiť priebežne do 9. decembra 2021 a nechať ho vo vstupnej hale školy. Meno dieťaťa a hmotnosť prosím nahlásiť triednym učiteľom.

             

             

          • Recykluj a vyhraj

          • Aj v tomto roku sme sa zapojili do súťaže s MILK AGRO - "Recykluj a vyhraj" v zbieraní SABI viečok.

            Súťaž trvá do 29. apríla 2022.  Hliníkové viečka zo SABI výrobkov môžete priebežne odovzdávať počas celej doby trvania súťaže. Umyté a vysušené viečka odovzávajte v mikroténovom sáčku s menom dieťaťa a počtom odovzdaných viečok.

          • Hovorme o jedle

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu „Hovorme o jedle“, ktorý sa uskutoční v termíne od 18.10. do 22.10.2021.

            Vyhlásené denné témy v rámci vzdelávacej aktivity

          • iBobor

          • Dňa 6.10.2021 sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zúčastnili tréningového kola informatickej súťaže iBobor. Zúčastnilo sa 14 žiakov. Šiesti z nich sa stali úspešnými riešiteľmi - Ema Bitóová, Hajnalka Péterová, Diana Referovič, Dan Német, Viktória Šuverová a Laura Andóová. Všetkým blahoželáme.

            V termíne od 8.- 12.11.2021 sa uskutoční riadne kolo. Dúfame, že sa zapojí viac žiakov.

            bobor_plagat2122.pdf​​​​​​​

          • Domáce samotesty

          • Prosíme rodičov, ktorí požiadali o sady testov na domáce samotestovanie, aby si 2. sadu vyzdvihli v utorok - štvrtok v čase od 7,20 - 7,50 hod. a od 12,15 - 16,00 hod.