• Nosenie rúšok

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR dnes zverejnilo informácie ohľadom nosenia rúšok podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

            ruska_04102021.pdf​​​​​​​

          • Prosím o spoluprácu rodičov, ktorí si prevzali AG samotesty na domáce použitie

          • Vážená pani riaditeľka, vážený pán riaditeľ,

            na základe údajov, ktoré ministerstvo školstva zbiera prostredníctvom online formuláru „Týždenné hlásenie škôl podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORA“, nebolo k 15.9.2021 zo strany Vašej školy vykázané realizovanie ani jedného testu žiakov samotestami, napriek tomu, že Vaša škola samotesty pre žiakov prebrala od okresného úradu v sídle kraja.

            Dovoľte nám touto cestou Vás požiadať, aby ste apelovali na rodičov žiakov, ktorí obdržali antigénové samotesty na domáce použitie, aby Vás informovali o pravidelnom vykonávaní samotestovania. Tento záväzok na seba rodičia prebrali podpisom preberacieho protokolu pri preberaní samotestov, v ktorom sa zaviazali, že testovanie budú vykonávať v pravidelných intervaloch a o každom vykonaní samotestovania budú pravidelne informovať školu.

            Zároveň by sme Vás chceli požiadať, aby ste prostredníctvom online formuláru „Týždenné hlásenie škôl podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORA“ (https://covid2021.iedu.skbezodkladne nahlásili počet vykonaných samotestov, ktorý Vám bol zo strany rodičov nahlásený od začiatku školského roka.

            Pokiaľ nedôjde k nahlasovaniu vykonaných samotestov žiakov Vašej školy, v najbližšom kole distribúcie samotestov nebude možné dodatočné samotesty pre žiakov Vašej školy distribuovať.

            Vopred ďakujem za Vašu pomoc, odpovede na otázky týkajúce sa realizácie samotestovania, ako aj návod na použitie samotestov v slovenskom jazyku nájdete na webstránke www.minedu.sk/skolsky-semafor.

            S pozdravom,

            Covid tím MŠVVaŠ SR

             

             

            Použitie antigénových testov nahlasujte cez EDUPAGE v deň použitia. Tí, ktorí ste už svoje deti testovali, môžete nahlásiť aj teraz.

            Postup: Prihlásiť sa cez rodičovské konto EDUPAGE, vybrať ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA, kliknúť na Domáci AG samotest - oznámenie o použití. 

             

          • UPOZORNENIE

          • Rodič je povinný odhlásiť dieťa z obeda deň vopred, v prípade choroby, nečakanej udalosti ráno do 8,00 hod. na tel. č.  0911 529 324  alebo osobne u pani vedúcej školskej jedálne. Ak dieťa odhlásené nebude, za obed sa platí.

          • Otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

             

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční

            v štvrtok  2. septembra 2021 o 8,30 hod.

             

             

            Informácie o jeho priebehu:  

            • Žiak odovzdá najneskôr 2.9.2021 Vyhlásenie o bezpríznakovosti (najlepšie prostredníctvom EduPage). Tlačivo je dostupné aj vo vstupnej hale školy, alebo si ho môžete stiahnuť tu.
            • Zákonný zástupca predkladá pri nástupe do školy a pri každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, alebo priamo cez EDUPAGE. 
            • Medzi základné podmienky účasti na vyučovaní patrí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest pre žiakov v základných školách v zmysle platnej vyhlášky ÚVZ SR. Prosíme preto rodičov, aby zabezpečili pre žiaka minimálne dve rúška na každý deň (jedno má slúžiť ako náhradné) a jednorazové vreckovky.
            • Žiak nesmie počas vyučovania javiť žiadne príznaky na ochorenie COVID-19. V opačnom prípade budeme kontaktovať rodičov.

             

            2.9.2021 (štvrtok) od 8,30 – 9,45 hod.

            • Príchod žiakov do školy o 8:30 hod. pred hlavný vchod.
              • Triedni učitelia zhromaždia žiakov svojej triedy.
              • Žiak, ktorý nebude mať vyhlásenie  o bezpríznakovosti, nemôže vstúpiť do budovy školy.
              • Žiaci vstupujú do budovy školy len v sprievode triedneho učiteľa s rúškom a pri vstupe si dezinfikujú ruky.
              • Žiaci 1. ročníka môžu vstúpiť len s jedným zákonným zástupcom s vypísaným Vyhlásením o bezpríznakovosti návštevníka (nájdete to aj v prílohe)
              • Slávnostné otvorenie školského roka bude od 8:30 do 9:45 hod., potom žiaci odchádzajú domov. 

            Program v triede: – organizácia školského roka – školský poriadok pre žiakov – učebné pomôcky – a iné informácie od triednych učiteľov

             

            3.9.2021 (piatok)

             Dňa 3.9.2021 budú mať všetci žiaci vyučovacie hodiny s triednymi učiteľkami.  

             

            • Pri rannom vstupe do školy bude žiakom námatkovo meraná telesná teplota.
            • Pri vstupe bude prebiehať dezinfekcia rúk.
            • Nástup na obedy bude v určených intervaloch od 11,40 hod do 13,00 hod.
            • Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len so súhlasom riaditeľa školy a „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti návštevníka“.

             

            Školský klub detí bude fungovať od 3.9.2021 (piatok):

            • Popoludňajší školský klub detí bude v prevádzke do 16.30 hod.
            • Pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD, rodič sa telefonicky kontaktuje s vychovávateľkami a čaká vonku.

             

            Prílohy:

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti pre návštevníka

             

             

          • Oznam k začiatku školského roka - testovanie

          •  

            Vážení rodičia,

            na začiatku školského roka 2021/2022 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR  umožní:

            a) jednorazové dobrovoľné testovanie kloktacími PCR testami žiakov, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie

            b) dobrovoľné samotestovanie doma žiakov, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie (žiaci dostanú sadu testov na domáce testovanie)

            V najbližších dňoch Vás budeme kontaktovať prostredníctvom Edupage, aby sme zistili Váš záujem. Z tohto dôvodu je potrebné sledovať webovú stránku školy.

             

          • Letná ŠKD

          • Žiaci, ktorí sa začiatkom júla zúčastnili letnej ŠKD, okrem hier a aktivít v priestoroch školy navštívili perínske rybníky na bicykloch, Botanickú záhradu a posledný deň zábavné technické centrum -  Steel Park v Košiciach.

          • Záver školského roka 2020/21

          • Na konci školského roka sme vyhodnotili súťaže, odmenili žiakov, ktorí získali výborný prospech a rozlúčili sa so štvrtákmi.

            Všetkým žiakom prajeme krásne prázdniny. Prežite ich v zdraví, pokoji a poriadne si oddýchnite.

          • Školský výlet

          • Na konci školského roka sme po celom roku dodržiavania prísnych proticovidových opatrení mohli opustiť priestory školy a so žiakmi sme navštívili zábavno - zážitkový areál Údolie Manitou, ktoré sa nachádza pozdĺž Čermeľského potoka, len necelých 6 km od centra Košíc, ako súčasť rekreačnej oblasti Alpinka.

            Atmosféru indiánskej dediny tvorilo nielen 6 indiánskych teepee obydlí (1x7m, 2x5,6m a 3x3m) ale aj možnosť vytvoriť si svoje vlastné čelenky, dať sa pomaľovať ako indiáni, zastrieľať si z luku, zahrať si outdoorové indiánske hry, a mnohé ďalšie atrakcie. 

          • Keď bolo veľmi, veľmi horúco

          • Tento rok bol jún veľmi horúcim mesiacom. V niektorých triedach bolo veľmi horúco a dusno, preto sme využili náš altánok a školský dvor na výučbu niektorých predmetov.

          • MDD

          • 1. jún - Medzinárodný deň detí, deň našich najmenších. Tento deň sme sa v škole neučili, ale vybrali sme sa na výlet na perínske rybníky pozrieť novú vyhliadkovú vežu. Cestou naspäť sme sa zastavili na detskom ihrisku v parku, kde sme si užili preliezky, kolotoč, ...

            Ďalšiu oslavu sme mali o týždeň v škole, kde sme sa spolu s Materskou školou zabavili s ujom Ľubom.

            Prajeme všetkým deťom, nielen v Deň detí, ale po všetky dni, aby mali šťastné a spokojné detstvo. Aby boli zdravé a dostávali od svojich blízkych čo najviac lásky.

          • Testovanie žiakov

          • Testovanie PIRLS 2021

             

            Naša škola bola vybraná do medzinárodnej štúdie PIRLS 2021, ktorej sa zúčastnilo 236 základných škôl na Slovensku. Cieľom medzinárodnej štúdie PIRLS je monitorovanie úrovne čitateľskej gramotnosti žiakov 4. ročníka základných škôl. Testovania sa zúčastnilo približne 8 600 žiakov 4. ročníka ZŠ v SR. Štúdia prebieha v 55 krajinách sveta. Je zameraná na zisťovanie čitateľskej gramotnosti žiakov na konci 4. ročníka, keď sa žiaci učia čítať s porozumením, pred prechodom na 2. stupeň, kedy by už mali byť schopní učiť sa čítaním. 

            Testovanie na našej škole prebehlo 11. mája 2021 - online.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorý nám vyplnili papierovo alebo online dotazník pre rodiča. Výsledky štúdie budú zverejnené v decembri 2022.

          • Deň matiek

          • Deň matiek 2021

             ​​​

            Mama je domov,                                                                    

            kde svoju radosť môžeš vysloviť,                     

            mama je slnko,                                                 

            čo dokáže tvoje slzy vysušiť.   

                                     

            Mama je vrúcne objatie,   

            cit a pohladenie,

            mama je tá, ktorá má

            vždy pre teba pochopenie. 

             

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomenieme v nedeľu 9. mája. V tento deň  je špeciálny čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili.

             

            Nepriaznivá pandemická situácia nám nedopraje stretnúť sa na kultúrnom podujatí, aby sme si uctili svoje mamičky pri príležitosti Dňa matiek. Preto žiaci našej školy si pre svoje mamky vlastnoručne vyrobili srdiečka a pozdravy. K tomu pribalili maličký darček, aby sa svojim mamkám poďakovali za ich nezištnú lásku, starostlivosť a obetavosť.

            Krásny deň matiek! 

             

          • Návrat do škôl 2021 s účinnosťou od 3. 5. 2021

          • ZMENA!

            Na základe Uznesenia vlády SR č.215 z 26. apríla 2021 je od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti pri navštevovaní prezenčnej formy vzdelávania sa v školách.

            Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá škole čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (príloha)

             

            Príloha: Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka 

          • Deň Zeme 2021

          • Deň Zeme

            22. apríla sa každoročne koná Deň Zeme. Skutočne svetovým dňom sa stal od roku 1990, kedy začalo iniciatívne a koordinačne pôsobiť Medzinárodné ústredie DŇA ZEME so sídlom v Stanforde.

            Na škole sme tento rok Deň Zeme slávili 23.4.2021. Naši žiaci si na začiatku pozreli prezentáciu o vzniku a význame tohto dňa. Štvrtáci si overili svoje vedomosti v kvíze, ostatní žiaci prečítali text o Dni Zeme a vypracovali rôzne úlohy. Následne sme sa so žiakmi presunuli na školský dvor a do jeho okolia, kde okrem zbierania odpadového materiálu sme robili aj iné aktivity. Po skončení brigády sa žiaci rozdelili na skupiny a vytvárali plagáty kresbou na chodník. Poobede pokračovali v Školskom klube s rôznymi aktivitami zameranými k tejto problematike.

          • Okresné kolo matematickej súťaže - Pytagoriáda

          •      ​​​​​​Dňa 13.4.2021 sa úspešní riešitelia školského kola Pytagoriády zúčastnili online okresného kola.

                 Sme radi, že naši žiaci sa zaradili medzi úspešných riešiteľov.

                Srdečne blahoželáme Brunovi Németovi, ktorý je úspešny riešiteľ v kategórii P3 a Nikolasovi Karaffovi, ktorý je úspešným riešiteľom v kategórii P4. 

                  Obom našim žiakom ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

          • Infografiky – covid – podmienky vstupu

          • Rezort školstva na svojej webovej stránky zverejnil infografiky, ktoré obsahujú nové pravidlá. V tabuľke nájdete PRAVIDLÁ, ktoré pre žiakov, ich zákonných zástupcov a pedagógov platia od 19.4.2021.

          • Vyučovanie od 19.04.2021

          • Usmernenie

                 Upozorňujeme zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa, že podľa uznesenia vlády Slovenskej republiky č.160, body 17-19 je platnosť testu, ktorým sa musia deti preukázať v pondelok ráno pri vstupe do školy 7 dní bez ohľadu na zaradenie okresu podľa COVID AUTOMATU. Žiaci 1. stupňa sa netestujú, aj keď dosiahli vek 10 rokov. Testuje sa jeden zákonný zástupca. (Ak by vyšlo nové uznesenie, budeme Vás informovať).

            https://www.minedu.sk/data/att/19245.pdf

             

               Rodič, ktorý nepredloží čestné vyhlásenie a nesprístupní možnosť nahliadnutiu do testu (môže byť aj formou SMS), porušuje uznesenie vlády č. 160 a vyhlášku ÚVZ 132/2021. Na základe toho nesmie byť žiak vpustený do budovy -  https://www.minedu.sk/data/att/19297.pdf

             

            • v prípade, že platnosť testu rodiča končí v priebehu týždňa, je potrebné na ďalší deň, po skončení platnosti testu, predložiť aktuálny test, aby žiak mohol ostať na prezenčnom vzdelávaní v ZŠ
            • potvrdenie od lekára o prekonaní ochorenia (nie staršie ako tri mesiace – môže byť aj formou SMS)
            • potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid 19 preukázané pozitívnym antigénovým alebo PCR testom  nie starším ako tri mesiace (môže byť formou SMS správy)
            • potvrdenie preukazujúce výnimky z testovania v zmysle Vyhlášky ÚVZ č. 47/2021
            • čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti

            Prosíme rodičov, aby v deň nástupu žiaka do školy osobne sprevádzali svoje dieťa, bez vyzvania preukazovali vyššie uvedené potvrdenia a dôsledne dodržiavali platné epidemiologické opatrenia. 

            Ak dieťa príde do školy samé, musí mať uvedené potvrdenia k nahliadnutiu u seba.