• Keďže došlo k vyhláseniu núdzového stavu a tzv. lockdownu, pripomíname niektoré opatrenia zo Školského semaforu:

          • - Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty

            - V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič: kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup,oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu. 

            Žiacz triedy, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, idú do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku karantény, pokiaľ  neprejavujú príznaky ochorenia). Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole cez edupage, alebo napísaním oznamu triednej učiteľke.

            - krúžková činnosť sa nerealizuje do 7. januára 2022.

            - Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

            - Rodič predkladá pri nástupe do školy na začiatku školského roka a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

            - Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            - Neospravedlnená neprítomnosť môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka alebo podozrenie za zanedbávania zdravotnej starostlivosti o dieťa/žiaka preskúmava na podnet školy miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

            Ak sa žiak  nezúčastní  vzdelávania  z akýchkoľvek  dôvodov,  napr.  aj  z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje  sa  to za ospravedlnenú  neprítomnosť;

            - Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            - Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka/zamestnanca, zostáva v karanténe len tento žiak/zamestnanec. Trieda žiaka pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Pokiaľ rodič pošle do školy žiaka, ktorý má byť v karanténe, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa § 56 ods. 1 písm. k) zákona č. 355/2007

            Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý rieši regionálny úrad verejného zdravotníctva.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19.

            Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka všeobecnému lekárovi pre deti a dorast, ktorý na jeho karanténu dohliada.

             

            Presné znenie rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu s účinnosťou od 29. 11. 2021 si môžete prečítať tu -  21290.pdf (minedu.sk)

          • Informatická súťaž - iBobor

          • Dňa 9.11.2021 sa žiaci 2. a 3. ročníka zúčastnili hlavného kola informatickej súťaže iBobor v kategórií - Drobec a 12.11.2021 žiaci 4. ročníka v kategórií - Bobrík. Úspešnými riešiteľmi sa stali - Timea SimanováŠimon Trembecký. 

            Blahoželáme.

          • Preberanie antigénových samotestov

          • 3. balenie antigénových samotestov

            si môžu zákonní zástupcovia, ktorí o testy prejavili záujem, vyzdvihnúť zajtra 16.11.2021 od 7,30 - 16,15 h. Pred vstupom do budovy, prosím vyplniť cez EDUPAGE Vyhlásenie o bezpríznakovosti pre rodiča alebo vypísať priamo na mieste.

          • Oznam

          • Oznamujem rodičom, že žiaci II. a III. triedy majú v pondelok a utorok riaditeľské voľno.