• Oznam pre rodičov žiakov nastupujúcich do školy od 01.06.2020

          • Vážení rodičia,

             

            dovoľujeme si Vás informovať o spôsobe nástupu žiakov do školy od 01.06.2020 a o nariadeniach, ktoré vyplývajú z rozhodnutia ministerstva školstva a v sú v súlade s opatrením ÚVZ SR.

             

            Príchod žiakov do školy je možný medzi 07:00 – 08:00 hod. Pri vstupe im bude aplikovaná dezinfekcia a meraná teplota. Zákonný zástupca pri prvom nástupe do školy predloží písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Toto vyhlásenie si môžete stiahnuť na https://www.minedu.sk/data/att/16397.pdf , alebo v prílohe, pohodlne vypísať a vytlačiť doma. Ak nemáte možnosť vytlačiť si vyhlásenie, dostanete ho pri vchode do školy. (Doniesť si svoje pero.)U

            UPOZORNENIE: Nie je potrebné potvrdenie od lekára.

             

            Zákonný zástupca (po odmeraní teploty žiaka) odovzdá službukonajúcemu pedagogickému alebo nepedagogickému zamestnancovi vyplnené vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa. 

            Vyučovanie bude v čase od 08:00 do 11:40 hod. ŠKD bude v prevádzke do 16:00 hod.

            Z pokynov organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania vyplýva pre zákonných zástupcov nasledovné:

            Zákonný zástupca:

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2019/2020.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Vedenie školy

             

          • Príloha - Vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa

          • Základná škola, Perín 145, 044 74 Perín-Chym


            Vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa
            pre základnú školu

             

             

                  Vyhlasujem, že dieťa ...........................................................................................................................................

            bytom v ............................................................................ neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny

            úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

                 Nie je mi známe, že by dieťa, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli          v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

                 Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

            V .......................................... dňa ............................................

             

            Meno a priezvisko zák. zástupcu: ....................................................................

            Adresa zákonného zástupcu:       ....................................................................

            Telefón zákonného zástupcu:      ....................................................................

            Podpis zákonného zástupcu:      ....................................................................