• Testovanie žiakov

          • Testovanie PIRLS 2021

             

            Naša škola bola vybraná do medzinárodnej štúdie PIRLS 2021, ktorej sa zúčastnilo 236 základných škôl na Slovensku. Cieľom medzinárodnej štúdie PIRLS je monitorovanie úrovne čitateľskej gramotnosti žiakov 4. ročníka základných škôl. Testovania sa zúčastnilo približne 8 600 žiakov 4. ročníka ZŠ v SR. Štúdia prebieha v 55 krajinách sveta. Je zameraná na zisťovanie čitateľskej gramotnosti žiakov na konci 4. ročníka, keď sa žiaci učia čítať s porozumením, pred prechodom na 2. stupeň, kedy by už mali byť schopní učiť sa čítaním. 

            Testovanie na našej škole prebehlo 11. mája 2021 - online.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorý nám vyplnili papierovo alebo online dotazník pre rodiča. Výsledky štúdie budú zverejnené v decembri 2022.

          • Deň matiek

          • Deň matiek 2021

             ​​​

            Mama je domov,                                                                    

            kde svoju radosť môžeš vysloviť,                     

            mama je slnko,                                                 

            čo dokáže tvoje slzy vysušiť.   

                                     

            Mama je vrúcne objatie,   

            cit a pohladenie,

            mama je tá, ktorá má

            vždy pre teba pochopenie. 

             

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomenieme v nedeľu 9. mája. V tento deň  je špeciálny čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili.

             

            Nepriaznivá pandemická situácia nám nedopraje stretnúť sa na kultúrnom podujatí, aby sme si uctili svoje mamičky pri príležitosti Dňa matiek. Preto žiaci našej školy si pre svoje mamky vlastnoručne vyrobili srdiečka a pozdravy. K tomu pribalili maličký darček, aby sa svojim mamkám poďakovali za ich nezištnú lásku, starostlivosť a obetavosť.

            Krásny deň matiek! 

             

          • Návrat do škôl 2021 s účinnosťou od 3. 5. 2021

          • ZMENA!

            Na základe Uznesenia vlády SR č.215 z 26. apríla 2021 je od 29. apríla 2021 zrušená podmienka preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 pre jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti pri navštevovaní prezenčnej formy vzdelávania sa v školách.

            Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá škole čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (príloha)

             

            Príloha: Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka 

          • Deň Zeme 2021

          • Deň Zeme

            22. apríla sa každoročne koná Deň Zeme. Skutočne svetovým dňom sa stal od roku 1990, kedy začalo iniciatívne a koordinačne pôsobiť Medzinárodné ústredie DŇA ZEME so sídlom v Stanforde.

            Na škole sme tento rok Deň Zeme slávili 23.4.2021. Naši žiaci si na začiatku pozreli prezentáciu o vzniku a význame tohto dňa. Štvrtáci si overili svoje vedomosti v kvíze, ostatní žiaci prečítali text o Dni Zeme a vypracovali rôzne úlohy. Následne sme sa so žiakmi presunuli na školský dvor a do jeho okolia, kde okrem zbierania odpadového materiálu sme robili aj iné aktivity. Po skončení brigády sa žiaci rozdelili na skupiny a vytvárali plagáty kresbou na chodník. Poobede pokračovali v Školskom klube s rôznymi aktivitami zameranými k tejto problematike.